Graag stellen we je ons aan je voor!

Mijn moeder noemde mij een “bloemenmeisje” Daarmee bedoelde ze dat ik dansend en dromend door het leven ging. Een grote fantasie en liefde voor alles wat kruipt, vliegt en snuffelt.

Ik liep op mijn tenen, letterlijk, als een echte ballerina. Dit moest wel op mijn 6e operatief worden opgelost, maar daarna kon ik dan echt op dansles en had ik de eerste ervaring met wat dans voor me kon doen. Het gaf me zoveel plezier, maar ook echt een moment zonder zorgen en alles wat ik had opgeslagen in mijn lichaam (zo leerde ik later) weer los kon laten. Als ik dans komt er humor en spontaniteit in me vrij en daar kan ik mensen in meenemen. Als ik dans voel ik mijn levensenergie.

Van mijn passie heb ik mijn beroep gemaakt. Naast de opleiding tot oefentherapeut Cesar, dansdocent en docent kinderyoga, heb ik heb de driejarige opleiding integrale psychologie gedaan bij het ITIP. Verder verschillende bijscholingen Pilates en Yoga. Ik geef al  25 jaar les. Met zoveel plezier, iedere keer weer. In de loop der jaren ben ik dans, yoga en pilates meer als middel gaan gebruiken i.p.v. als doel. Het hoeft er niet mooi uit te zien. Het bewegen op muziek en bewust bezig te zijn met mijn lichaam, helpen me om mijn hoofd leeg te maken en mijn lichaam te ontspannen en sterker te maken. Het geeft me energie waar ik ook na een les nog lang profijt van heb.

Altijd kijk ik naar wat er wél kan i.p.v. naar wat er niet is en heb ik naast mijn eigen bedrijf op mijn 38e na een lang traject een zoon gekregen met de hulp van een goede vriend. Het mooiste cadeau wat ik ooit heb mogen krijgen. Ook met hem dans ik veel, zowel in de opvoeding (een jongetje met een, net als ik, zeer sterke wil, dus afwisselend de dans leiden is een zeer goede en ontspannen opvoedtechniek voor mij), als lekker de muziek keihard aan en gáán!

Ik geef heel respectvol en intuïtief les. Ik push niet, maar ben wel heel precies en vol aandacht bezig mensen fysiek en mentaal sterker te laten worden. Ik leid met veel passie en ik kan heel goed gedifferentieerd lesgeven waardoor mensen mijn lessen op hun eigen tempo en manier kunnen doen. Eén van mijn mantras is: “genoeg is genoeg” wat maakt dat mensen juist vaak net iets meer doen. Mensen volgen mij heel makkelijk. Laatst zei iemand: “Als ik naar Keety toe ga, dan denk ik nergens meer aan”.

Mijn visie is dat als je met aandacht beweegt, je niet alleen iets heel gezonds doet voor je lichaam, maar vooral ook voor je mentale welzijn. Het ontspant, vermindert stress en geeft energie.  En dat dat doorwerkt in je dagelijks leven. Ik durf zelfs te stellen dat je in veel gevallen helemaal geen psycholoog of antidepressiva nodig hebt als je met aandacht gaat sporten.

Wil je nog meer van me weten? Schrijf je dan in op mijn maillijst.

“Dans, met je voeten op de grond en je handen bij de zon”
Keety

 

Hoi, ik ben Nelly Drost en vertel eerst kort iets over mijn privé.

Ik woon in Apeldoorn, ik ben getrouwd met Jan en we hebben 3 kinderen. Onze jongste zoon woont nog in huis en verder is er onze oude teckel Shorty die ondanks zijn leeftijd toch ook nog wat levendigheid brengt.

Naast mijn passie voor bewegen hou ik ook ontzettend van de natuur, wandelen en fotograferen.

Mijn passie voor bewegen begon al heel jong. Ik hield van dansen, sport en eigenlijk van elke vorm bewegen. Ik beleefde toen vooral veel plezier aan het zelf doen en zelf ervaren. Rond mijn 16e gaf ik mijn eerste sportles aan kinderen. Heel erg spannend maar zo ontzettend leuk.

Naast de opleiding Z-verpleegkundige ging ik dan ook een Aerobic opleiding bij de AALO volgen. Vanaf die periode werkte ik als verpleegkundige en gaf daarnaast sportlessen voor gymverenigingen en sportscholen. In die periode volgden er ook allerlei cursussen en workshops allemaal gericht op bewegen maar wel heel divers.

Vanuit de sportschool waar ik destijds werkte volgde een poweryoga opleiding. Zo begon mijn yogaweg en ontstond ook mijn passie voor yoga.

De positieve effecten van yoga zijn oneindig. Ik leerde mijn eigen lijf beter kennen. Ik ging meer voelen wat goed voor mij is en werd mij veel bewuster van mijn adem. Door yoga leer je verbinding te maken met jezelf en leer je meer te luisteren naar je intuïtie. Ook leer je met aandacht volledig aanwezig te zijn in het hier en nu.

In deze nieuwe periode ging ik mij steeds meer en meer verdiepen in yoga. Er volgden allerlei workshops, trainingen en opleidingen, maar nu gericht op yoga.

Ook startte ik samen met Laura een eigen yogastudio NuYoga en ging later alleen verder met de studio You and Yoga. Dat is nog steeds mijn bedrijfsnaam, nu zonder studio maar ik laat me nu inhuren voor yogalessen. Super leuk dat ik bij Keety zo wat vaste uurtjes draai.

Ik geef inmiddels al bijna 30 jaar bewegingslessen waarvan de laatste 22 jaar verschillende vormen van yoga. Ik geniet nog elke dag van het mogen lesgeven, het contact met de mensen en het in beweging brengen, zowel fysiek als mentaal. Daarbij vind ik persoonlijke aandacht enorm belangrijk.

Namasté

 Nelly