Graag stel ik me aan je voor!

Mijn moeder noemde mij een “bloemenmeisje” Daarmee bedoelde ze dat ik dansend en dromend door het leven ging. Een grote fantasie en liefde voor alles wat kruipt, vliegt en snuffelt.

Ik liep op mijn tenen, letterlijk, als een echte ballerina. Dit moest wel op mijn 6e operatief worden opgelost, maar daarna kon ik dan echt op dansles en had ik de eerste ervaring met wat dans voor me kon doen. Het gaf me zoveel plezier, maar ook echt een moment zonder zorgen en alles wat ik had opgeslagen in mijn lichaam (zo leerde ik later) weer los kon laten. Als ik terugkijk heeft het dansen me door verschillende moeilijke periodes heen geholpen, waaronder een heftige scheiding van mijn ouders. Als ik dans komt er humor en spontaniteit in me los en daar kan ik mensen in meenemen. Als ik dans krijg ik mijn energie terug en voel ik me vrij en blij.

Zo sterk en onafhankelijk als ik ben, heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Ik ben oefentherapeut Cesar, dansdocent en docent kinderyoga Ik heb de driejarige opleiding integrale psychologie gedaan bij het ITIP en verschillende bijscholingen Pilates en Yoga. Ik geef al  25 jaar les. Met zoveel plezier, iedere keer weer. In de loop der jaren ben ik dans, yoga en pilates meer als middel gaan gebruiken i.p.v. als doel. Het hoeft er niet mooi uit te zien. Het bewegen op muziek en bewust bezig te zijn met mijn lichaam, helpen me om mijn hoofd leeg te maken en mijn lichaam te ontspannen en sterker te maken. Het geeft me energie waar ik ook na een les nog lang profijt van heb.

Altijd kijk ik naar wat er wél kan i.p.v. naar wat er niet is en heb ik naast mijn eigen bedrijf op mijn 38e na een lang traject een zoon gekregen met de hulp van een goede vriend. Het mooiste cadeau wat ik ooit heb mogen krijgen. Ook met hem dans ik veel, zowel in de opvoeding (een jongetje met een, net als ik, zeer sterke wil, dus afwisselend de dans leiden is een zeer goede en ontspannen opvoedtechniek voor mij), als lekker de muziek keihard aan en gáán!

Ik geef heel respectvol en intuïtief les. Ik push niet, maar ben wel heel precies en vol aandacht bezig mensen fysiek en mentaal sterker te laten worden. Ik leid met veel passie en ik kan heel goed gedifferentieerd lesgeven waardoor mensen mijn lessen op hun eigen tempo en manier kunnen doen. Eén van mijn mantras is: “genoeg is genoeg” wat maakt dat mensen juist vaak net iets meer doen. Mensen volgen mij heel makkelijk. Laatst zei iemand: “Als ik naar Keety toe ga, dan denk ik nergens meer aan”.

Mijn visie is dat als je met aandacht beweegt, je niet alleen iets heel gezonds doet voor je lichaam, maar vooral ook voor je mentale welzijn. Het ontspant, vermindert stress en geeft energie.  En dat dat doorwerkt in je dagelijks leven. Ik durf zelfs te stellen dat je in veel gevallen helemaal geen psycholoog of antidepressiva nodig hebt als je met aandacht gaat sporten.

 

Waar je me, naast een dansje, ’s nachts wakker voor mag maken:
  • Mijn zoontje van 7, de liefde van mijn leven

  • Naar de sterren en de maan te kijken (omdat dat overdag niet kan)

Ik hecht veel waarde aan mijn nachtrust, maar ik ben overdag altijd in voor:

  • Een cadeautje aan iemand te geven. Zo worden mijn zoon en de mensen die bij mij bewegen regelmatig verrast met iets leuks.

  • Een reddingsactie voor een dier in nood

  • Een Italiaans schepijsje

  • Een ritje op een paard langs het strand

En verder hou ik heel erg van de natuur, vind ik otters (naast alle andere wezentjes die kruipen, vliegen en snuffelen) echt fantastisch en zal ik mijn overleden hond Faith nooit vergeten.

“Keety is een inspirerende vrouw, die je meeneemt op reis, je uitdaagt, maar vooral laat genieten” L.

“Ik vind de lessen erg fijn. Ik volg Keety waar ze ook heen gaat”. A.

 

Wil je nog meer van me weten? Schrijf je dan in op mijn maillijst.

“Dans, met je voeten op de grond en je handen bij de zon”