Combinatieles Dansconditie en Pilates

Van die nek- en/of rugklachten af en je conditie en spierkracht weer opbouwen.

Na een fijne, eenvoudige warming up voel je je lekker warm en enthousiast door de leuke muziek (variërend van top 40 naar jaren ’80 tot latin). Alvast wat staande spierversterkende pilatesoefeningen volgen waardoor je balans en je lichaamshouding verbeteren.

Dan volop in beweging met simpele goed te volgen danspassen waarbij je je hartslag even lekker omhoog kunt brengen als je dat wilt en daarmee verbeter je elke week je uithoudingsvermogen.

Na fijn gestretcht te hebben in een rustige cooling down, mag je lekker wat drinken en zoek je een plek voor je mat.

Een half uur spierversterkende oefeningen voor m.n. rug, buik en benen volgen waarbij je met je volledige aandacht bij je lichaam bent. Zo kun je de oefeningen doen op je eigen niveau en elke week verder opbouwen. Na een aantal weken ben je sterker geworden en merk je in je dagelijks leven dat je meer aandacht hebt voor je lichaam.

Na een fijne ontspanningsoefening en/of korte meditatie ga je fit en met een leeg hoofd naar huis!

Vanaf september 2022 is het ook mogelijk om alleen Pilates te volgen en in die les vervalt het dansgedeelte. Dit is ook een goede les om in te beginnen of als je een blessure hebt.

Veel gestelde vragen

– Ik heb niet zo’n goed ritmegevoel, maar vind het wel leuk om te dansen. Kan ik dan wel meedoen met dansconditie?

Het gaat er niet om dat je perfect moet kunnen dansen, maar vooral om het dansplezier en het opbouwen van conditie. Als je van bewegen op muziek houdt is het een hele fijne manier om je hoofd leeg te maken en dat ritmegevoel verbetert naar mate je het vaker doet.

– Kan ik ook instappen als ik helemaal geen ervaring hebt?

Ja, dat kan. Ik bied mijn lessen zo aan, dat het helemaal oké is om het op je eigen manier te doen, er is geen prestatiedruk.

– Kan ik ook meedoen met andere lichamelijke klachten?

Ja, dat kan. Vooral Pilates is een hele goede oefenmethode voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten (die heel vaak een connectie hebben met nek/schouderklachten). Je traint veel verschillende spiergroepen die je lichaamshouding verbeteren en daarmee klachten vermindert en voorkomt. Je hebt zelf de  regie in handen om het aan te passen als het te veel of te zwaar wordt. Genoeg is genoeg en dat is oké!

– Zit ik meteen aan een contract vast?

Nee, het is maandelijks opzegbaar. Geen contract en geen inschrijfkosten.

Mocht je nog andere vragen hebben, dan mag je me die altijd stellen, maar de beste indruk krijg je door het gewoon een keer te ervaren. Je bent van harte welkom!

Wat heeft het andere vrouwen gebracht?

Lees het hier…