Dansconditie

Een half uur door middel van bewegen op muziek je conditie, spierkracht en houding verbeteren.

Na een fijne, eenvoudige warming up voel je je lekker warm en enthousiast door de leuke muziek (variërend van top 40 naar jaren ’80 tot latin). Eerst even lekker hoofd leegmaken en de dag goed beginnen (ochtendles) of juist de dag van je af schudden (avondles).

Dan volop in beweging met simpele goed te volgen danspassen waarbij je je hartslag even lekker omhoog kunt brengen als je dat wilt en daarmee verbeter je elke week je uithoudingsvermogen. Je hebt steeds zelf de keuze in hoe hoog je de intensiteit wilt opvoeren. Soms springen of joggen we, maar er is altijd een alternatief om het aan jouw belastbaarheid aan te passen. We proberen in de loop van de weken het cardiogedeelte uit te bouwen naar ongeveer 20  minuten intensief bewegen. We werken zo’n 8 weken aan een les.

Het eindigt altijd met staande oefeningen voor je houding, balans en/of spierkracht.

Na fijn gestretcht te hebben in een rustige cooling down, mag je lekker wat drinken en zoek je een plek voor je mat voor de pilates- of yogaoefeningen

 

Veel gestelde vragen

– Ik heb niet zo’n goed ritmegevoel, maar vind het wel leuk om te dansen. Kan ik dan wel meedoen met dansconditie?

Het gaat er niet om dat je perfect moet kunnen dansen, maar vooral om het dansplezier en het opbouwen van conditie. Als je van bewegen op muziek houdt is het een hele fijne manier om je hoofd leeg te maken en dat ritmegevoel verbetert naar mate je het vaker doet.

– Kan ik ook instappen als ik helemaal geen ervaring hebt?

Ja, dat kan. Ik bied mijn lessen zo aan, dat het helemaal oké is om het op je eigen manier te doen, er is geen prestatiedruk.

– Kan ik ook meedoen met andere lichamelijke klachten?

Ja, dat kan. Vooral Pilates is een hele goede oefenmethode voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten (die heel vaak een connectie hebben met nek/schouderklachten). Je traint veel verschillende spiergroepen die je lichaamshouding verbeteren en daarmee klachten vermindert en voorkomt. Je hebt zelf de  regie in handen om het aan te passen als het te veel of te zwaar wordt. Genoeg is genoeg en dat is oké!

– Zit ik meteen aan een contract vast?

Nee, de eerste 3 maanden probeer je vol te houden en daarna is maandelijks opzegbaar. Geen contract en geen inschrijfkosten.

Mocht je nog andere vragen hebben, dan mag je me die altijd stellen, maar de beste indruk krijg je door het gewoon een keer te ervaren. Je bent van harte welkom!

Wat heeft het andere vrouwen gebracht?

Lees het hier…