Dansconditie en Yoga

Je conditie opbouwen en je hoofd leegmaken 

Na een fijne, eenvoudige warming up voel je je lekker warm en enthousiast door de leuke muziek (variërend van top 40 naar jaren ’80 tot latin).

Wat staande spierversterkende oefeningen volgen waardoor je balans en je lichaamshouding verbeteren.

Dan volop in beweging met simpele goed te volgen danspassen waarbij je je hartslag even lekker omhoog kunt brengen als je dat wilt en daarmee verbeter je elke week je uithoudingsvermogen.

Na een rustige cooling down, gaan de gordijnen voor de spiegel dicht en zoek je een plek voor je yogamat. De kaarsjes gaan aan en er klinkt mooie rustige muziek. We gaan nog wel fysiek lekker aan de slag met verschillende yogaoefeningen waarmee je je kracht en lenigheid verbetert. Met je volledige aandacht wordt je van de ene yogahouding naar de andere geleid en bouw je na een aantal weken een mooie balans op tussen spanning en ontspanning waar je in je dagelijks leven veel aan hebt, zowel fysiek als mentaal.  Je ontspant steeds meer, omdat je ook bewust met je ademhaling bezig bent.

Soms nemen we tijd voor een korte meditatie, maar altijd eindig je heerlijk op de mat voor een ontspanningsoefening. Tot rust gekomen én opgeladen ga je weer naar huis!

Vanaf september 2022 is het ook mogelijk om alleen yoga te volgen.

Veel gestelde vragen

 

– Ik heb niet zo’n goed ritmegevoel, maar vind het wel leuk om te dansen. Kan ik dan wel meedoen met dansconditie?

Het gaat er niet om dat je perfect moet kunnen dansen, maar vooral om het dansplezier en het opbouwen van conditie. Als je van bewegen op muziek houdt is het een hele fijne manier om je hoofd leeg te maken en dat ritmegevoel verbetert naar mate je het vaker doet.

– Ik zou wel graag yoga willen doen, maar ben helemaal niet zo lenig. Kan ik dan wel meedoen?

Bij yoga gaat het eigenlijk helemaal niet over lenigheid. Het gaat over het onderzoeken van jouw lichamelijke mogelijkheden en dan kijken wat je kan opbouwen. En vaak kun je meer dan je in eerste instantie denkt!

 – Is yoga niet heel zweverig?

Het is maar hoe je het bekijkt. Het gaat erom dat je er steeds weer met je aandacht bijkomt. Dat kun je doen door stil te zitten en te mediteren, maar mijn yogalessen zijn juist heel fysiek. Het mooiste is het als je zowel je lichaam als je geest traint. Met aandacht bewegen dus.

– Zit ik meteen aan een contract vast?

Nee, het is maandelijks opzegbaar. Geen contract en geen inschrijfkosten.

Mocht je nog andere vragen hebben, dan mag je me die altijd stellen, maar de beste indruk krijg je door het gewoon een keer te ervaren. Je bent van harte welkom!

Wat heeft het andere vrouwen gebracht?

Lees het hier…